Vad är WordPress?

Ja, varför inte ta det här lite från början. WordPress är i första hand ett bloggverktyg. Makten och friheten för alla att skriva, tänka och tycka vad dom vill har plötsligt ramlat i händerna på oss. Förvisso finns ju en massa andra verktyg, men WordPress har blivit så pass populärt att många väljer det här verktyget just för det. Att just blogga, eller skriva saker och ting på nätet är ju allt mera poppis. Många sociala medier finns ju förstås som facebook mfl, där du också kan skriva och berätta om dina intressen, men skillnaden är ju här att du kan koppla din blogg till en egen domän, och framförallt. Det material du publicerar är ju DITT!

Efter hand har WordPress utvecklats från ett bloggverktyg till ett fullfjädrat hemsidesverktyg. WordPress är skrivet i PHP och använder databasen MySql. Går att köra både i Windows och Linux miljö. Just det, WordPress är ju också helt gratis och är öppen källkod, så du kan faktiskt ändra i koden och fixa själv… om du vill.

Jag skulle ju kunna skriva en massa mera om ämnet, men om du själv vill läsa på mera så är det enklare du spanar in wikin om WordPress.

Vildmarksdata erbjuder en mängd olika och bra driftslösningar för WordPress som säkert passar dig!

1 svar på “Vad är WordPress?

Kommentarer är stängda.