Koppla Instagram till din WordPressida

Så, du har alltså ett konto på Instagram, tar snygga bilder och skriver coola saker där? Hur vore det då om du skulle få in dom i din WordPress också? Vi undersöker saken vettja!

Börjar med att söka bland tilläggen i WordPress, varför krångla till det?

Jag gör helt enkelt en sökning bland de tilläggen som har nåt med Instagram att göra och vips så har vi svaret!

657!! poster, shit alltså. Det finns med andra ord flera än du å jag som är intresserade av detta. Jag gör det enkelt för mig såsom många andra. Jag försöker begränsa mig till de som har MÅNGA installationer samt verkar ha gott betyg. Dessutom är det ju viktigt att kolla om tillägget fixar det jag är ute efter. Just nu söker jag ett tillägg som kan fixa att visa bilder/inlägg från mitt konto i alla fall till att börja med. Jag bläddrar vidare…

Instagram feed

Efter lite läsande och bläddrande kom jag fram till att jag vill testa tillägget Instagram feed för att många verkar köra det och det verkar även ha funktionerna jag är ute efter.

 

Jag trycker installera och sen aktivera, tjohoo, nu är vi igång!

Så, hur gör jag för att få in flödet på min webbplats?

Tjaa. en bra grej kan ju vara att läsa faqn, eller så köra genom att klicka på pluginet helt enkelt! Såja, det var ju inte så svårt! Jag klickade bara på den stora blå knappen, loggade in och fixade access token och user id på mitt instakonto!

Vi kör vidare med punkterna 2 och 3.

Under punkt 2 ställer du in hur du vill visa ditt flöde (bredd, höjd antal foton mm) och under punkt tre bestämmer du hur det ska se ut med sk shortkodes! Enklast är att du skapar en sida eller ett inlägg och skriver [ instagram-feed ] bara där du vill ha flödet!

instagram config wordpress

Sådärja, svårare än så var det inte. Nu finns mitt flöde på min egen hemsida, va ballt!

Betala några kronor för pro-versionen?

Ja, det tog mig ganska exakt 13 sekunder på min nya sida med flödet tills jag upptäckte att texter, likes och kommentarer saknades. Det tog mig ytterligare 13 sekunder att logga in igen i WordPress och kolla upp detta, där jag kan konstatera att om jag vill ha den extra funktionaliteten så får jag plocka fram börsen. I den här världen ska vi ju faktiskt tänka på att det finns en massa duktiga människor som spenderar en massa tid på att bygga roliga och bra funktioner för alla oss WordPressanvändare. Självklart är gratis gott, men gillar du en modul och verkligen vill ha en extra funktion – KÖP den!

I det här fallet nöjer jag mig med enbart bilderna, men känner du att 39$ är värt att lägga på extra funktionalitet och support, köp till den vettja!