Administrera WordPress från en mobil enhet

Administrera WordPress från en mobil enhet

Det finns ett företag som heter Automattic, inc som har gjort en riktigt fin app för detta. Jag tycker inte man behöver skriva så mycket mera om detta. Appen går att ladda ner i Appstore och i Play butiken och har över 5 miljoner nedladdningar just nu. Den är kopplad förstås till wordpress.com men det betyder inte att du inte kan administrera din blogg från appen ändå. Lägg till din webbplats å kör vettja!

Vad som är bra med publicering från mobil enhet

Det jag upptäckte är att det är smidigt att använda appen när du tagit en eller flera bilder du vill ha in i din blogg. Du slipper ju omvägen att dela, maila till dig själv, dela filerna i molnet eller fippla på annat sätt. Kicka bara igång appen och ladda upp bilderna där direkt, det sparar du tid på!

Mindre bra då?

Jodå, att skriva inlägg med lite mera textmassor kan ju vara lite jobbigt tycker jag. Du tjänar nog lite tid på att logga in med en dator eller liknande med tangentbord om du har lite mera att skriva. Jag personligen föredrar ju tangentbord mot en liten mobil.

Finns det alternativ?

En snabb googlesökning visar att alternativ finns till WordPressappen! Du kan ju förstås accessa hela admin i din mobil eftersom stöd finns för det, man behöver inte alltid en app för att jobba mobilt.

Lycka till med din mobila publicering!

niklas

    Kommentarer inaktiverade.