Hur du snabbt blir miljonär!?

Hur du snabbt blir miljonär!?

Att bli miljonär är det många som drömmer om och få förunnat. Idag är dock en miljon kronor inte så mycket pengar som det var en gång i tiden tidigare pga inflationen. Trots allt, för alla som arbetar, betalar skatt, räkningar med mera inser att det tarvar och tar en del tid att spara ihop till miljonen. Jag har länge grunnat på det här inlägget och inser ju att, what the hell, det är väl bara å skriva får jag höra vad Ni läsare anser.

Vad är ditt fokus?

Ja, vill du snabbt bli ekonomiskt oberoende? Eller har du andra planer? Vad vill din respektive göra, vad vill din familj? Jag har en lösning på pengafrågan (tror jag), men precis som med mycket annat så kan detta innebära uppoffringar för dig eller för din familj i andra hänseenden. Som jag skriver har jag en lösning, en lösning som kanske inte passar alla, eller som gör att just du trivs, men det handlade ju om miljonen, eller hur? Vem vet, du kanske trivs också med lösningen när jag väl fått förklara den! 🙂

Men först lite bakgrund…

Historiska sättet att spara pengar

Jow, när och om du får lön hamnar det på ett konto du har hos din blodigel till bank som låter dig ha pengar där mot en viss avgift. Vissa bankkunder sneglar på fonder, andra avancerade kikar på och handlar i aktier, har ISK-konton kanske till och med, allt för att få se pengarna växa i takt med den förmodat eviga tillväxten. (Jo, viss ironi kan inläsas här) Det kan bli en tusing här och en tusing där, funkar börsen bra så kan det bli lite mera, men det är långsiktigt och segt att utveckla sitt sparande snabbt. Så, vaddå??

Vem kan bli miljonär? – Enligt mitt sätt och se på saken

Nåväl, en massa svamlande kan tyckas. Men jag måste ju ge lite bakgrund till mina tankar först tänkte jag innan jag fokuserar på hur jag ska hjälpa dig bli miljonär. Först nu måste jag berätta att SORRY, alla kan inte snabbt bli miljonär enligt mitt sätt och se på saken. Om du bor i någon av Sveriges största städer eller har ett dyrt boende kan du fortsätta läsa! Det är dig det här riktar sig till. Det handlar om boende och fastigheter förstås.

Så fort jag är i Stockholm så hamnar man obönhörligt i diskussioner med kunder och kompisar kring frågor om hur man löst sitt boende i stan.  Det är trångt, satans trångt i den där människobyn har jag insett. Tydligen gillar människan av naturen att centralisera och trycka ihop sig på små ytor, antagligen av sociala skäl, va vet jag? Det är som det är och städerna växer medans landsbygden får betala den här ”eviga tillväxten”.

Jag tänker så här…. Om det finns ett fåtal människor, säg tex 1% i den här stora staden som kan tänka sig ett annat liv, ett annat leverne och en annan plats att bo på så går det faktiskt, jäkligt bra dessutom. Jag tänker att människor som urbaniserat och flyttat från landsbygden in till storstäderna för 10,15, 20 år sedan kanske vill prova flytta tillbaka. Det är då du blir miljonär, svårare än så är det inte. Du som köpt ditt hus eller lägenhet för en miljon och betalat av lite kanske på den så har den nu blivit dubbelt så mycket värd eller kanske ännu mera. Det är nu det är upp till dig att bestämma hur ditt fortsatta liv ska vara.

Om du köpt en bostad ganska långt tillbaka och säljer den nu i stan så får du generellt en hiskelig massa pengar över, även om staten ska ha lite skatt. Dessa pengar kan du istället för att växla upp till ett par kvadrat till i storstan eller växla ner till ett helt nytt liv med betalt boende, inga banklån, lägre omkostnader och en bunt pengar på banken. Du kanske hellre vill investera i större fritid, mindre jobb och mera tid med din familj?

Exempel från Sorsele

Medan prisutvecklingen stått stilla i vårt stora lilla samhälle de senaste 30 åren (generaliserar, jag vet, har inte detta på papper) på bostadsmarknaden så har priserna formligen exploderat i de stora städerna. I vårt samhälle och byarna kring vårt samhälle kan du köpa villor från 100000 kr upp till de finaste husen på omkring 800 000. Just nu kan du till och med köpa dig en helt egen skidanläggning för ett riktigt bra pris har jag hört.

För ungefär ett år sedan stegade jag upp tvättstugans torkrum hemma och kom fram till ca 8 kvadratmeter. Jag kikar lite på svensk mäklarstatistik och kikar på kvadratmeterpriserna här:

Vi räknar lite och baserar priset per kvadrat på senaste 12 månaderna i Stockholm och ser då att om mitt torkrum skulle finnas i centrala Stockholm skulle det kostat 92405×8= 739 240 kr!!! JISSES!

Jag har surfat runt lite och sökt efter statistik för Sorseles del och hittat lite matnyttigt i alla fall från Booli som listar sålda hus och har lagfartsbevis på detta. Här ser ni ungefärliga prisbilder på hus och tomter i vår kommun. Damma av din favoritkalkylator och börja räkna. Vad kan du göra med pengarna du betalar för ditt boende idag istället? Om du betalat ditt boende får du dom pengarna över till annat roligt.

Spekulant på ett nytt liv?

Om du spekulerar och börjar räkna på det här så kan du finna det vara ett mycket intressant alternativ till ett nytt liv ifrån stress och jäkt. Jag kan bara uppmana alla, och hoppas att någon % storstadsbo läser det här och tar sig en funderare.

Varför skriver jag om det här?

Jo, det är ju så att vi på landsbygden faktiskt behöver bli några flera. Det är för att det behövs ett antal personer för att driva kommunerna runt. Vi behöver en smart regionalpolitisk plan som kan göra att hela Sverige faktiskt får och kan leva. Några argument som kan komma är ju just jobbfrågan. Jag listar några positiva fördelar för dig som överväger detta så du har nåt att snacka med din respektive om ikväll kanske?

 • Billigt flyg:  – Ja, du kan faktiskt flyga in till stan och vara där på ett par timmar om det behövs, du har råd nu då du inte bor dyrt längre!
 • Arbeta hemifrån:  – Ja det med, fiber och fett Internet samt bra telefontäckning finns, bara jobba på!
 • Turista i stan:  – Är suget efter köer, shopping och uteliv för stort, ta en helg där eller två vettja, du lär ha råd!
 • Lev livet på landet: –  Passa på och lev ut din dröm nu, hugg ved, fixa med stugan, upptäcktsfärder med barnen, fjällen, skoter och den riktiga vintern!
 • Inga bostadsköer
 • Jobb finns: – Jo, det kan faktiskt finnas jobb här också, är man smart kan man kolla med kranskommunerna också
 • Ny karriär: – Varför inte prova på nåt nytt?
 • Inga barnomsorgsköer: – Här kommer dina barn lätt in i skola och omsorg
 • Nära till djur och natur
 • Trygghet
 • Slipp köerna: – Mindre folk mindre köer, så enkelt är det.
 • Du är försäkrad mot nästa ekonomiska krasch: – Förr eller senare kommer nästa krasch. Kommer du klara av att dina flashiga kvadratmeterpriser halveras och räntan dubbleras?

Till sist

Är du ung och bor i inlandet/Norrland kan du ju eventuellt nyttja den här ide´n i ett längre perspektiv. Skaffa jobb, respektive, barn och lev livet 20 år i stan. Eller gör karriär och lev livet i stan och flytta sedan tillbaka som miljonär till idylliska Lappland igen och skaffa familj. En förutsättning är förstås att den här tillväxten håller i sig och priserna bara stiger på boende och fastigheter.

Dom här tankarna är alldeles mina egna och du kan säkert ha åsikter om detta du med. Dela gärna inlägget med andra och kommentera gärna och ta dig en funderare, kommentera gärna. Det här är heller inte bara fokuserat mot Sorsele, det finns många fina pärlor med bra och billigt boende i hela Sveriges inland om man bara tar sig tid att se efter.

niklas

  Kommentarer inaktiverade.