Lita alltid på Internet, eller?

Lita alltid på Internet, eller?

Häromdagen var det en drive på facebook där det delades ett trevligt husmorstips som gick ut på att rengöra ugnen. Man blandar ihop en fin sörja som man smetar in ungnen med, torkar av och vips är den som ny. Så istället för att fortsätta dela eller gilla inlägget bestämde jag mig för att testa det här i praktiken istället.

Så här rengör du ugnen snabbt enligt youtube (länk till klippet)

Så, på en minuts film visar man hur man rengör ugnen skitenkelt!

Då sätter vi igång ugnsrengöringen!

Utgångsläget såg ut så här. En normalfamiljs brutala utnyttjande av ugnen under några veckor utan rengöring tar ut sin rätt.

För att vara pedagogisk testar vi rengöra den direkt med lite vatten å rengöringsmedel. Det funkade inte, så vi blandar ihop sörjan och smetar in den så här. Observera att det saknas både recept å mängd i kortfilmen, så jag höftade lite och det blev som ett kemiskt experiment med Engla som biträde.

Vi smackar igen ugnen och rostar det här kletet i 45 minuter i 100 grader… Jag kan berätta att det luktade rent ut sagt döda lik i huset (kanske å ta i) men dofter funkar inte på youtube ännu. Under tiden jag väntade hann jag med några rundor i World of tanks 🙂

Ungsrengöringen aftermath

Såå… stängde av ugnen och öppnade stinkhålet försiktigt. Den kletiga massan hade transponerat till en hård kaka istället. Nu började avtorkningen… Å d et tog tid. Jag hade hjälp av två duktiga assistenter vid det här laget. Ändå fick vi gnugga på en hel timme och torka ren ugnen flera gånger.

Slutsats

Ja, ugnen blev renare. Absolut inte lika ren som i filmen utan ungefär lika ren som en traditionell ugnsstädning. Det var en kul grej om man vill ha med barnen, men jag kan verkligen inte rekommendera detta för någon, någonsin. Gör på ett annat sätt..

Och just det, lita inte på allt som skrivs eller visas på nätet. Kommentarerna till filmklippet kan vara värda att läsa innan du försöker dig på nästa husmorstips!

//Ugnsskurarn

niklas

Kommentarer inaktiverade.