Jag måste bara få skriva det här. Under årens lopp har jag varit i kontakt med ett stort företag som heter Microsoft. Microsoft är jätteduktiga på att göra programvara och kan klappa sig för bröstet för alla sina historiska framgångar. Deras program är numera världskända och har miljoner användare över hela världen. Jag kan bara imponeras över deras tillväxt och ambitioner att fortsätta växa.

Att vara partner

Jag har tänkt på det här länge och det är lite knepigt att förklara. Men jag gör ett försök. Tänk dig att du är ett litet företag som försöker ha en bra relation till ett gigantiskt företag, ett företag som är globalt och finns worldwide! Det är nästan omöjligt. Personer byts ut, system byts ut och kontakter tillkommer och försvinner. Sega system och otydliga instruktioner finns. Man känner sig helt enkelt mycket liten i förhållande till det här företaget.

Satt i telefonsupport med Microsoft idag med ett ärende, där jag fick tips och hjälp, naturligtvis på engelska, då den svenska supporten lyser med sin frånvaro… När jag på knagglig engelska försökte förklara att urler (som han läste upp och ville jag skulle surfa till) vore jättetrevligt om han kunde maila mig istället för att rabbla upp dom på en knackig telelina, fick jag till svars att dom inte jobbar med support på e-post!? VA, hur kan det vara möjligt tycker jag..

Att sitta där, som 1990 och få hjälp telefonledes, med frågor som ypperligt kunde avläsas och lösas av AI, eller lösas per e-post, snabbt enkelt och felfritt.

När kunder hos vildmarksdata väljer att vara partner får man en inloggning till vår partnertjänst. Då menar jag EN inloggning, samt hjälp både per mail och telefon.

Under mitt 43 minuter långa samtal med Microsoft, fick jag per telefon 3!? olika partnerinloggningar.

https://partners.microsoft.com
https://partner.microsoft.com
https://partnercenter.microsoft.com

Det här tycker jag är totalt tokigt, och det är precis det här som gör det så knepigt att jobba som liten mot gigantiska företag, flödet blir spretigt, stort och osammanhängande. Jag hoppas verkligen Microsoft kan åtgärda detta och verkligen försöka förstå att ska man satsa på partners måste man göra det enkelt för dom, trots sin storlek.

Jag är som sagt kritisk till den här hanteringen, men är förstås positiv till alla produkter och tjänster som tillhandahålls, får dom bara ordning på det här skulle ju förutsättningarna för att lyckas ännu bättre dramatiskt förbättras.

Hur slutade supportsamtalet då?

Fick förstås svar på mina frågor och jo, dom skulle skicka en undersökning per e-post till mig, dom som inte ger support per e-post. Funderar på svara genom att länka till det här inlägget.