Vad man kan göra för miljön?

Vad man kan göra för miljön?

 Har hittat en webbplats med en ganska intressant undersökning. Du har säkert läst att hänga kläder istället för tumlare, byta lampor och källsortera och återvinna är bra för miljön…. Men kolla in den här undersökningen och i synnerhet den här tabellen så får det dig kanske att fundera lite mera? http://iopscience.iop.org/article/10.1088/1748-9326/aa7541/pdf

Ett barn mindre

Kort kan man säga att oavsett vad vi i västvärlden hittar på så är det absolut mest smarta att skaffa ett barn mindre, eller inga flera barn. Just pga den framtida konsument som ska växa fram. Lite kontroversiellt kanske, men ändå tänkvärt tycker jag. Jo, jag har ju redan tre barn, men avser inte att skaffa flera….

Den här undersökningen visar också att man kikat på utbildningsmaterial och det är väldigt få böcker eller andra hänvisningar som säger att om du verkligen vill göra miljön en tjänst, skaffa inga barn.. Det kanske är lite fräckt att skriva så i kurslitteratur, men ganska sant är det nog…

Undersökningen kan du läsa i sin helhet här, om ork finnes.

Bilar är resursslöseri

internetdagarna fick vi ta del av en dragning och blev visade en bild som är fantastisk på sitt sätt. Den visar hur bilen utnyttjas och hur drivmedel i en vanlig bil utnyttjas. Jag norpar bilden och delar den här helt enkelt får du själv ta dig en funderare.

resursutnyttjande för en bil
  • Hur ska människan transportera sig själv i framtiden?
  • Är vägar dumt att bygga och underhålla, bör man istället överväga småskaligt stadsjordbruk eller annat?
  • Ska vi överväga att centralisera oss för att överleva i framtiden? Om alla bor jättenära varandra så är behovet av långa transporter mindre?
  • Ska glesbygden bestå av datoriserade enheter som tillhandahåller råvaror och förnödenheter bara?
  • Ska AI lösa transportbehoven istället?
  • Många frågor blev det i och med att man börjar tänka i dom här perspektiven.
niklas

Kommentarer inaktiverade.