Jag byter säkerhetsplugin

Jag har i ett tidigare inlägg berättat om pluginet WP Cerber. Det pluginet fungerade mycket bra, ibland till och med för bra med att låsa ut personer som försökte skicka spamkommentarer och hacka min webbplats. DOCK ställde det till det för mig eftersom det ibland störde inlänkar till min sida. Om jag t.ex gjort en länk från Facebook till ett nytt inlägg så kunde man ibland få access denied pga Facebooks extra spårningsinfo som sköljde med länken.

Vidare, det som blev största anledningen till bytet var att Cerber inaktiverar cachen som jag har på min site. Efter en hel del testande kunde jag notera att så fort jag aktiverade pluginet så fick jag inga cachehits. Det påverkar prestandan ganska rejält på min site och därför gav jag mig på jakt efter ett nytt plugin för att fixa detta. Ja, jag vet, det finns också i mera avancerade lösningar externa system för att hantera säkerhet, men målet för min site var att försöka efterlikna en vanlig bloggare eller företagares vardag.

Jag testar pluginet Wordfence

Wordfence är ett plugin som väldigt många använder och har de funktioner man kan tänkas behöva som skydd mot bruteforce och en inbyggd brandvägg och spamskydd.

Jag har installerat gratisversionen nu och kan notera att detta pluginet hittills inte förstör cachen. Just nu jobbar brandväggen med att försöka ”lära” sig trafiken, får väl se hur det fungerar då allting är på plats!