Vill du ha kvitto?

Vill du ha kvitto?

Förr eller senare kommer du att få den frågan. När du är ute i affärer och handlar, köper mat, diskmedel eller kanske en ny tv. Handen på hjärtat, hur många gånger svarar du nej på den frågan? Sannolikt många gånger skulle jag vilja påstå utan att jag känner dig.

Jag köpte ett par hörlurar, trådlösa för några månader sedan. Dessa gick naturligtvis sönder förra veckan. Såsom många andra techsaker så har man normalt ett års garanti, men jag svarade som sagt nej till frågan… ”Vill du ha kvitto.” Så där fick jag minsann…

Satt å funderade ett tag på detta och googlade runt för att se om det inte rent tekniskt skulle gå att lösa detta på ett smartare sätt. Och hör och häpna, det finns idag utvecklat en standard för digitala kvitton! Snacka om coolt!

I Sverige skrivs det ut 1,7 miljarder kvitton som motsvarar cirka 60 000 träd.

Det vore nice om den här standarden började appliceras och att man fick sina kvitton digitalt i t.ex tjänsten kivra. Detta skulle ju spara energi, miljö och tid för alla! Kan notera att ICA redan applicerat detta. Dessutom skulle dummingar som jag kunna hitta kvittot där och kanske få min produkt ersatt eller reparerad.

Så, nu vill jag uppmana alla kassasystemstillverkare mfl att verkligen kika på detta och implementera så fort som möjligt, det borde ju gå, för vår miljö och vår framtids skull.

niklas

Kommentarer inaktiverade.