Tomten

Jag känner en hejdundrande trevlig karl. Han har ett mytomspunnet rykte om att han brukar komma på besök dessa tider. Han brukar komma med glädje, mystik och berika många unga fantasier. Jag menar naturligtvis TOMTEN!

De senaste åren har barn fått åka med skoter och lämna sina önskelistor, ta ett litet snack, krama tomten och skicka julhälsningar till Tomtefabriken.

Nu i dessa besynnerliga konstiga tider med virussjukdomar och annat gör att vi måste tillsammans lösa det här på ett annat sätt. Som ni alla vet är Tomten oerhört gammal och fasligt känslig även han för sjukdomar och ingenting vore väl värre än att ställa in julen för att tomten är sjuk! Jag misstänker faktiskt själv att Tomten är i en sk riskgrupp och bör därför vara extra försiktig med vad han håller på med.

Tomten tar en tur i Sorsele Samhälle

På Lördag under dagen kommer Tomten ta en kort tur på Sorsele Samhälle mellan 12.00 och 13.00. Tomten kommer enbart att vara utomhus och vädjar till alla att hålla avstånd. Fotografering och vinkningar är helt okej. Tomten räknar med att promenera från Lillåbron till Järnhandeln/ljung och sen tillbaka under denna tiden.

Träffa Tomten online

Tomten hälsar också genom mig i den här bloggen att han har skaffat ett instagramkonto där vem som helst i hela världen kan följa honom och han planerar ha en livesändning där på söndag omkring 18.30. Barn tillsammans med föräldrar kan där skicka hälsningar och önskningar och i alla fall virtuella kramar och vinkningar. Om vi inte kan träffas på riktigt så kan vi träffas på nätet i alla fall!

Tomten planerar också läsa en saga där online, och vi hoppas allt fungerar!

Tomten heter @santainlapland på Instagram.

Dela till nära å kära nu!