Goto10

Är i Stockholm i veckan

VAIA har besökt Stockholm i veckan. Vi åkte ner under söndagen och bodde på Clarion hotell på ringvägen. På hotellet var det dagarna två en konferens som heter Nordic Domain Days. Där träffas ledande aktörer i domän och dns-branshen varandra. Det har varit givande och intressant att få vara med ännu en gång. Speciellt tack till NameSRS som tillhandahöll några biljetter för eventet.

Igår åkte mina kollegor hem från stan, medan jag blev kvar. Har spenderat en liten stund på GoTo10 och försökt jobbat ikapp litet. Sen blev det lite teknikcheck för att ikväll ska jag (Läs torsdag 230511) försöka hålla ett litet event där i samma lokaler men i samarbete med Foo Cafe. Syftet med eventet är att visa lite vad vi jobbar med, men förstås även visa hur man kan göra sin resa genom WordPress så smidig som möjligt. Det brukar finnas lite kringelkrogar och vägbulor innan man kommit hela vägen fram.

Gör din wordpress-upplevelse bättre

Eventet har just den rubriken och jag tänkte berätta lite här vad och vilka erfarenheter jag har av kunder som kör fast på saker som man egentligen inte borde köra fast på. Jag kommer gå igenom följande saker:

  1. Starta igång en webbplats och sätta den prestanda du vill ha initialt
  2. Resurser, resurshantering, lastbalansering och skalning
  3. Hur du enkelt kopplar din domän till din webbplats
  4. Denna eviga fråga om SSL/certifikat
  5. Säkerhet, malware och waf
  6. Skapa devsiter
  7. Backup/restore
  8. Statistik

Om du vill träffa mig eller boka in dig på eventet finns det fortfarande möjlighet då det är ett antal platser kvar, dela gärna med en kompis!