Koppla din webbplats till Google Adsense

Ibland när man surfar och kikar på grejer t.ex i en webbshop och sedan hoppar till en annan site eller tex in i Facebook så kanske det visas grejer som du nyss kikat på i shopen. Hur kan det komma sig? Ja, genom speciella kakor din webbläsare drar på sig i shoppen gör att marknadsföringen av de produkterna kan visa sig i andra nätverk, sk annonsnätverk.

Det kan då bli så att om någon söker efter en bakmaskin på Internet och hittar en shop som säljer bakmaskiner, sitter å funderar en stund och klickar runt i shopen utan att handla och sen surfar på en nyhetsite och läser nyheter, då kan en annons om just bakmaskiner visas där. Förstår du vinken, eller kanske personen vill veta mera om Google Adsense och surfar och läser det här inlägget och får se reklam om bakmaskiner i samband med detta.

Varför?

Jo, för att många gånger slösurfar du kanske lite i olika shoppar, funderar och fantiserar, kanske jämför produkter och priser och har inte riktigt bestämt dig än, men du kanske gör om några dagar, eller kanske med lite uppmuntrande reklam… på andra siter?

Prova själv!

Du kan dra nytta av dessa själv genom att skapa ett konto hos tex Google i deras Adsense-nätverk för att prova hur det fungerar själv. Jag testar att koppla mitt konto och site mot detta får vi se vad som händer!

Efter jag skapat ett konto på Google adsense och godkänt villkoren dyker detta upp:

Du får en fin kod som du ska klistra in på din site mellan taggarna som det står här ovan.

Infoga html-koden för Google Adsense i WordPress?

Det här gäller alltså grundkoden du fått från ovanstående fråga här, ej enskilda annonser. Efter lite undersökningar så hittade jag detta på nätet.

  1. Logga in i wordpress admin
  2. klicka på Utseende->redigerare
  3. Klicka på sidhuvud för tema (ute till höger för att editera en fil som heter header.php)
  4. Sök åt avsnittet i början som börjar med ”<head>”
  5. Klistra in koden och spara filen
  6. klart!

Gå tillbaka till ditt konto i Google Adsense och verifiera du har klistrat in koden!

Nu kommer Google att granska din webbplats och det kan ta några dagar. Som vanligt, ha lite tålamod så ska du se att det löser sig nog 🙂

För min del tog detta bara ett dygn ungefär, sen fick jag ett välkomstmail från Google Adsense att webbplatsen blivit granskad och godkänd för detta.

Vad jag tycker du kan tänka på när du ger dig in i annonsvärlden – (innan jag ens fått ut en enda annons på min site hehe)

Jo, alltså. Det här kan ju vara mindre bra om du själv är företagare och har egna produkter som du vill sälja, tex bakmaskiner. Skulle ju onekligen vara dumt då om reklam från andra firmor visas på din site, som säljer just bakmaskiner…. Det kan ju vara viktigt att tänka efter hur du vill ha och visa din site.

Det här är en personlig blogg och en testmiljö, så självklart måste jag ju prova på det här också!