Bordsprojektet del 3

Bordsprojektet del 3

Hitta Epoxi eller Epoxy i Sverige

Då jag hamnade på Internet sökandes efter detta lim eller lack eller ”coating” dom kallar Epoxi för i USA så höll jag på att få gråa hår på min hårlösa skalle. Som jag har Googlat och sökt efter info, mailat butiker med mera för att undersöka saken. Det gick faktiskt så pass långt att jag beställde från USA.

Beställa Epoxi från USA

Hamnade på Ebay och hittade snabbt en leverantör av en Gallon av det eftertraktade medlet, pang bom fram med visakortet och beställde och betalade på plats, allt frid å fröjd… trodde jag.

Direkt samma kväll fick jag meddelande om att ordern va packad å va på väg, tre dagar senare fick jag mail att jag fått tillbaka pengarna, en dryg tusenlapp.

Det visade sig att det här medlet är brännbart och dom skickar det helt enkelt inte utanför USAs gränser, så jag var helt plötsligt tillbaka på ruta ett.

Beställa Epoxi från Sverige då?

Nja, här har våra inhemska leverantörer ett å annat att fixa. Hamnade faktiskt till slut på webbshopar som riktar sig till båtfolk, ni vet sådana som fixar blänkande skrov osv på nåt magiskt sätt.  Hittade flera andra typer av siter som riktade sig till hobbyfolk med småtuber osv, men det passar ju inte att belägga ett helt bord med, det behövs mycket större volymer ju! Tänk om jag nästa gång vill fixa ett helt golv på det här viset?

Nåväl, kastade iväg några mail med min fundering till några leverantörer och fick faktiskt till slut ett par svar som verkade förnuftiga, så nu har jag äntligen fixat två-komponentsepoxy som jag tror ska passa bordsrenoveringen! Vilket märke osv får jag ta sen då eller om jag vet att det funkar.

Leverantörer av Epoxi läs här!

  1. Utnyttja youtube mera och VISA era produkter. Hur använder man dom rent praktiskt? Vad kan man göra med dom annat än fixa en båt? Å förresten, varför inte visa hur man fixar båten åxå?
  2. Bygg bättre shoppar, produktbeskrivningar saknas och användningsområden lyser med sin frånvaro. Glöm inte heller att kryptera era shopsiter (kör https / SSL)
  3. Lägg till sökorden table top, epoxy recin resin, kristallklar epoxi, bord så jag hittar er
  4. Förklara mera ingående hur man blandar ihop produkterna, temperaturer mm

Till dig läsare:

Om du råkar ha en massa onödig frivillig tid på dig och känner för lite googling eller ge lite tips får du jättegärna kolla upp detta och skicka mig lite tips som du hittar!

niklas

Kommentarer inaktiverade.