Bordsprojektet del 2

Bordsprojektet del 2

Eftersom jag har noll erfarenhet av hur man renoverar bord så tänkte jag att om det skiter sig så är det bäst att jag startar med iläggsskivorna!

Jag slänger upp en iläggsskiva på arbetsbänken och plockar fram en elhyvel, ställer in den på 1mm skärdjup och matar på längs med trädets fibrer för att skära ner målan. Det gick alldeles utmärkt och sparade mig säkerligen ett par tre veckors slipning.

Så, efter lite slipande med elhyveln, handbandputsen, samt den oscillerande putsen så har vi ett resultat.

Putsad iläggsskiva

För att jobba med it och ha tangentbordet som främsta arbetsredskap, gnuggade jag damm ur ögonen och klappade mig själv på axeln, såg ganska vettigt ut tycker jag. Även om jag själv såg ovettig ut efter det här projektet. Om du ger dig på nåt liknande har du här en kort komihåglista:

  • Stäng alla fönster och dörrar kring om dig, framförallt om du håller till i närheten av tvättstugan
  • Se till att han hörselkåpor, skyddskläder samt ögon och munskydd, det dammar
  • Ha bra slipgrejor, börja med elhyveln, va inte rädd för den, saknar du en, KÖP på järnhandeln i Sorsele 🙂
  • Ha tålamod, sånt här tar tid
  • Börja på en iläggsskiva för att testa
  • Bearbeta kanterna med målarborttagningsmedel först, skrapa sen, putsa sist

looken efter två iläggsskivor

Jag hade missat detaljen med glasögon samt munskydd, fick bistert ångra det och fick heltvagas efter denna selfie.

Och dessutom. Jag har arbetat med det här projektet sedan september, så jag är lite efter med bloggandet. Kan berätta så mycket att bordet är lååångt ifrån klart ännu! För den som vill kan du redan nu tjuvkika på ett par kortfilmer jag gjort på youtube, hittar du dom inte, vänta så kommer mera i flera inlägg.

niklas

Kommentarer inaktiverade.