Bordsprojektet del 1

Bordsprojektet del 1

Hur det kom sig att jag började med att renovera köksbordet

Har legat lite lågt med bloggandet ett tag. Har börjat bearbeta vårt gamla bord under senaste veckorna och nu börjar det bli dags att presentera jobbet och planen med detta. Jag är alltså i skrivandets stund inte klar med projektet, men väljer ändå börja skriva lite om det. Har ju fått idén från Internet och man ska ju inte alltid lita på Internet har jag ju kommit på i andra sammanhang så vi får väl se hur det här kommer att arta sig!

Det här är inlägg 1 av några!

Jag har fascinerats över några filmklipp på Youtube där det finns människor från framförallt USA skapar fantastiska saker med Epoxy eller Epoxi samt Resin. Det handlar framförallt om bord och det är det jag är intresserad av, uppenbarligen med vårt bord i åtanke…. Dock har jag med intresse sett filmer när smycken blir till, ringar, skålar och även hela golv bestående av pennys som beläggs av Epoxy. Så, jag upptäckte ju att vårt köksbord var otroligt nött och va dessutom vitmålat från början (vilket jag numera avråder från att göra eller köpa, vis av erfarenhet). Varför inte prova på, tänkte jag?

Jag kommer att återkomma i ett separat inlägg om just Epoxy och hitta åt det.

Projekt fixa köksbordet är fött!

Så, shit alltså, det här måste vi ju prova! Utgångsläget är att jag har tummen mitt i handen, eller delvis i alla fall. Den sitter fast i handen. Förutom det har jag behov av att fixa bordet, det ser för jäkligt ut så det kan inte skita sig värre, eller?

Utgångsläget

bordet innan bearbetning

Så här ser alltså bordet ut när jag börjar. Det är köpt för ganska många år sedan och om jag får gissa är det tillverkat i Malaysia av regnskogsträ, vilket i sig absolut inte är vårt bästa köp här i världen. Framtida produkter kommer jag göra en miljöanalys på. Regnskog ska vi va rädda om tycker jag! De här träden är ju redan sågade och bordet står fn i källaren hos mig så nu är det som det är.

Notera syltfläcken samt träets struktur som syns genom målan samt målan i sig som missfärgats med tiden och nötning. Notera även de fasade kanterna…

Bordet är ganska stort, nästan 4 meter med iläggsskivorna och ca en meter på bredden. För att bära ner det i källarn fick vi skruva isär det helt enkelt.

niklas

Kommentarer inaktiverade.