Uppdaterad info om dessa sk porrkapningar

Uppdaterad info om dessa sk porrkapningar

Domänerna är ju gratis!

De domäner som har mest skräp är gratis. Som jag skrev och spekulerade i går kväll så hade jag lite fel, inte helt fel, men lite…. Det här handlar inte om någon kampanj eller så för att få flera att stanna kvar och betala för domänen framtida år utan det här handlar om en helt gratis tjänst där vem som helst kan registrera hur många domäner som helst och ha dom gratis år ut och år in.

Flera oskyldiga drabbas

Freenom.com som tillhandahåller den här tjänsten kräver förstås att de som reggar domänerna ska hålla sig inom vissa regler och ramar, som naturligtvis bryts och missbrukas otroligt.

I förlängningen drabbar ju de här personer eller organisationer som registrerar en domän på de här toppdomänerna som är seriösa. Om det är så här många skräpsiter på de här domänerna kan ju google och andra system till slut blocka hela toppdomäner, eller spammarkera tex mail från dessa, å då har ju din domän du reggat gratis i god tro plötsligt ett dåligt utgångsläge redan från början.

niklas

Kommentarer inaktiverade.