Sammanfattar dagens radiotråd

Snack i radion återigen (2h,44 min in i sändningen) i morse där det bollades två huvudfrågor.

  1. Paludans manifestation i Umeå
  2. Frågor att lyfta till våra politiker.

Mina funderingar kring detta då.

Paludan

Han nyttjar sin lagliga rätt att genomföra sina kontroversiella tal. Tyvärr kostar ju detta samhället en hel del pengar om det blir upplopp och problem. Vi har ju religionsfrihet i Sverige och Islam är väl en religion som många andra.

Det är väl lite som att peta med en pinne i en myrstack, det bränner till och blir en jäkla massa aktivitet för att sedan falla i glömska.

Mitt förslag är att media, radio tv slutar uppmärksamma detta och om man får reda på att det ska va ett tal, gå inte dit helt enkelt. Ju mindre vi i allmänhet bryr oss desto mindre utrymme får Paludan..

Funkar inte det har vi flertalet stora surmyrar utanför samhället i Sorsele där polis kan tillåta hans demonstrationer året runt.

Frågor att lyfta med våra politiker

Jag tycker vi som röstar behöver ett bra svar på hur vi på lång sikt ska klara välfärden och de demografiska problemen jag ser. Jag ser framför mig många orosmoln som måste tas tag i och många av dom löser man inte med mera pengar, som många vallöften handlar om. Att kasta pengar på en redan intensiv marknad är som att kasta bensin på eld.

Att nå röster med löften om bättre si och bättre så är sannolikt mycket lättare än att gå ut med att skatter måste höjas och avgifter införas. Jag vill se en politiker som har båda fötterna på marken och fattar hur läget är nu med:

  • Inflation på över 10%
  • Ökande el, gas och oljepriser
  • Ökande utsläpp
  • Sjunkande bostadspriser och höjda räntor

Det här är det perfekta upplägget för att skapa en lågkonjunktur och recession.

Kriget i europa – fortsatt ordentligt tydligt stöd till Ukraina.

Personligen mest intressant tycker jag elprisfrågan är eftersom den är mera komplex än man tror. Då Sverige exporterar mest eller nästan mest el i Europa så har vi ju i teorin ingen brist. Att gå till djupet i den här frågan anser jag är viktig. Presentera en hållbar och trovärdig plan på detta med bred politisk enighet. Den eller det partiet skulle troligen få min röst.