Veckans I-landsproblem

Jag mailade trafikverket igår gällande vägen över Lillåbron. Jag vet inte om du uppmärksammat detta men den vägen verkar eftersatt i underhållet vilket påverkar oss gång och cykeltrafikanter negativt.

Så här skrev jag med ett försök till en gnutta humor och cynism.

Hej och god förmiddag!

Detta mejl skickas till Trafikverket samt med kopia för info till Sorsele kommun avseende Strandvägen som går genom Sorsele samhälle, och i synnerhet vägen över Lillåbron.

Jag har länge funderat på att kontakta er i den här frågan. Nu har det ställts till sin spets. En gång har jag blivit nedsprutad av bilister som kört i ”vattenhålet” som gångtrafikant på Lillåbron. Tre andra gånger har jag undgått en ofrivillig dusch på samma ställe genom att antingen stanna och vänta på trafiken eller springa förbi det här stället.

Nu har det återigen varit dåligt väder under ett par dagar och vatten börjar samlas på en del otrevliga ställen, i synnerhet detta.

Bild 1

Jag undrar då om Trafikverket skulle kunna vara snälla och åtgärda detta enligt bifogade bilden ”lillåbron problem 1, vattenpöl inringad”. Det är som ni ser på bilden även barn som ska ta sig till å från skolan. Bilen ni ser på bilden hade inget möte på bron och kunde således tack å lov hålla ut för att inte blöta ner de cyklande barnen. Skulle bilisten haft möte och inte reagerat på pölen skulle det blivit ännu en ofrivillig dusch för förbipasserande. Det här har varit nu i flera år så snälla, fixa detta nu!

Då ni lix fixar detta undrar jag om ni noterat lillåbron problem 2 som bifogas? Barn och andra cyklister som kommer från pilens väg på morgnarna måste i de flesta fallen stanna av mitt på vägbanan, kliva av cykeln för att ta sig upp på trottoaren pga jättehög trottoarkant. Hur resonerar ni kring detta? Tycker ni det är trafiksäkert?

Bild två. Cyklister från ”Röda torget” måste stanna för att ta sig upp på cykelbana pga hög trottoar

Förslag:

När ni åtgärdar problem nummer 1, förslagsvis med lite asfalt, lägg även en sträng asfalt eller fixa en lägre trottoar ett par meter för cyklister som kommer enligt pilen problem 2.

Funkar det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.