Väljer att skriva en liten kort recension av Beatus som kom och hälsade på i Sorsele.

Sedan barnsben har vi väl i princip alla i generation x, barn av babyboomer som växte upp med The Beatles fått lyssna till alla dessa musikdängor som Beatles har skapat under sin kreativa tid på 60-och 70 talet. På ”folkan” i Sorsele skulle de spelas Beatles hörde jag och minsann bokade vi ett par biljetter och for dit.

Ca 100 personer var på plats och fick sig en rejäl rivstart av Beatus som levererade den ena hitettan efter den andra. Detta blandandes med anektdoter och roliga historier där vi fick följa Beatles väg till kändiseliten, deras låtar, resor och andra intressanta händelser.

Beatus består av:

Michael Nilsson gitarr o sång,
Lars Risberg bas o sång,
Lars Wikström gitarr o sång samt
Roine Johansson trummor o sång.

Av hänsyn till gruppen har jag inte något videomaterial eller någon ljudupptagning, men om du själv vill kolla och lyssna lite på dessa mogna herrar så hittar du dom på deras egen site https://beatus.nu/

Jag personligen gillade väldigt mycket uppträdandets akustiska del där herrarna delade en enda mic för sitt framförande.

Tack också till Teaterföreningen i Sorsele för en trevlig mingelstund i paus men som lockade hit dom och i slutet gav dom presenter dom sent ska glömma!