Multiarena på gång i Sorsele

Känns ju lite spännande att få hänga med nu när bygget äntligen blir av. I juni togs beslut av Sorsele kommunfullmäktige att skjuta till extra pengar så att spaden kunde sättas i marken i höst för Arena Sorsele. Äntligen är det igång. Vi tog oss ut från jobbet i förmiddags för att ta oss en liten titt på vad det är som händer!

Tanken är att hallen ska stå klart till skolstarten 2024. I egenskap av ”lågbudget-hemmasnickare” känner jag spontant den här tidsplanen som väldigt tight, men å andra sidan kanske det är flera då än en person som jobbar med projektet.

Jag har tagit mig en titt på kommunens hemsida (länkat ovan) för att försöka hitta bilder på hur det är tänkt den ska se ut när den står klar, men jag hittar endast skisser på detta nu på den sidan, det kanske finns någon annan stans, nån som sett?

Hur som helst, så här såg det ut i morse i alla fall. Det var en rejäl avspärrning, vilket i sig kan vara rätt klokt så nära skolan och sen ser man att de börjat plocka bort träd och startat grävning och ”saboterat” ena väggen på befintliga gympahallen då arenan kommer sitta ihop med nuvarande gymnastikhall.

Det här blir nog bra, även om det känns som 40 år för sent.