Vårfloden är här

Nu är Vindelälvens vårflod här och passerar i relativt maklig takt förbi Sorsele Samhälle. Jag tog nyss en bild på detta och la den på startsidan. Det är ändå rätt fascinerande att se hur björkarna långsamt hamnar under vattnet.

Enligt vad förståsigpåarna har spått så ska inte årets vår och fjällflod bli speciellt spektakulär utan snarare en ganska lugn historia. Härligt ändå att våren kommit till våra trakter också äntligen!

Svalorna är här igen

Under senaste veckan har även svalorna kommit igen. Det är med lite hatkärlek jag satt upp en liten planka under taket förra året, nu har dom hittat hit igen. Dom smaskar säkert en massa mygg och annat och är rätt underhållande att titta på. Däremot så bajsbombar dom altanen, men det får man väl stå ut med.

Vår fastighet har nu tre aktiva svalbon, samt en fågelholk med ett blåmespar. Hoppas det går bra för dom.